header-01
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Jag har hittat hem

“Vad gör du uppe i stugan egentligen?”
Svaret är enkelt: “Ingenting.”

För några veckor sen köpte jag en gammal timmerstuga och två hektar skog uppe i Västernorrland. Ett enormt projekt som har fått min kreativitet att nå en helt ny nivå bara genom att tänka på ett nytt sätt.

Livet i stugan är otroligt enkelt. Märker jag att vedförrådet börjar ta slut fäller jag ett träd. Är jag törstig går jag ner till bäcken och dricker. Är jag trött går jag och lägger mig och känner jag mig pigg går jag upp, aldrig styrd av en klocka eller några måsten. Jag vet, inte direkt rocket science att dricka när man är törstig, jag menar bara att lyssna på kroppen och låta den bestämma tempot är ett väldigt skönt sätt att leva på.

Varje kväll jag kryper ner i sovsäcken och lägger huvudet mot kudden kommer det en känsla av stolthet och välbefinnande, jag har gjort något vettigt idag. Nu under juni har jag firat både min födelsedag och midsommar här helt själv. Det är första gången i mitt jag har tagit såhär mycket ensamtid och det känns inte ens konstigt. Jag pratar, resonerar och diskuterar ofta högt med mig själv och “vi” kommer oftast överens som tur är!

I lägenheten i Stockholm kan jag sitta i timmar framför min dator och kolla på en serie, men i stugan är samlingspunkten den öppna eldstaden. Underhållningen är minst lika stark, skillnaden är att jag låter mina tankar och funderingar andas friskluft och inte distraheras av annat. De enda ljuden är knastrat från granveden och fågelkvittret utanför. Björktrasten är dock jävligt störig, inte det charmigaste lätet direkt.

Sen gillar jag att bara sitta på gräsmattan och hinka i mig Nutella, socker är helt jävla fantastiskt!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Jag har hittat hem”

 1. Karin M Ahlström

  Så väldigt härligt Kalle! Vart ligger stugan..? Västernorrland är stort!
  Misstänker att du har varg o björn runt knuten! Livet i en stuga i skogen kan vara ‘hundra resor’ mer spännande än värsta rysaren! Stort lycka till Kalle!
  Du väljer såå rätt! Nästa steg är att bo där permanent! Bara att köra på!
  Karin?????

  1. Ja det är faktiskt helt magiskt! Stugan ligger 2 mil sydväst om Sollefteå.
   Ja, jag hoppas på både varg och björn iaf, håller tummarna för det! Än så länge har jag bara sett älg och bäver, haha.
   En vacker dag kommer jag att bosätta mig där, längtar redan dit! Tack för att du delade med dig av dina värmande ord! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.