Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sida vid sida gick vi in på centralen i Stockholm. Jag kände hennes stress enda ut i mina fingerspetsar som hårt kramade det vinröda kopplet. Människor sprang förbi utan att titta upp, tjutande oljud från spärrar som vägrade släppa förbi mer än en i taget.

Alla mina sinnen höjdes en nivå och jag fick med nya ögon uppleva min vardag från en annans perspektiv. En ny värld genom hennes ögon.

Från Stockholm Central till min timmerstuga i Västernorrland kan låta som en enkel resa. För både mig och huskyn Ratchel “Rackarn” blev det minst sagt en utmaning.

En plats som centralen är stressig oavsett om du är hund eller erfaren stockholmare. Skillnaden är att djur inte kan stänga av intryck som vi människor kan. Vi rationaliserar och stänger av mycket av det vi känner för att ta oss igenom dagarna, både medvetet och omedvetet. Precis som flera av mina högkänsliga vänner suger de in allt i sin närhet vare de sig vill eller inte.

Precis som sin matte Nicole och jag, är Rackarn en drömmare. Det märks otroligt tydligt att hon är en tänkande individ. Vi försvinner lätt iväg och det är häftigt att se hur hon tar in världen runt omkring.

För första gången blev jag äcklad av stan och kände en enorm lättnad när vi klev på tåget mot Sundsvall. Där bytte vi till buss och gick sedan med 30 kg packning i ca 2,5 timmar för att nå stugan.

Vi tog båda en djup suck av lättnad. Äntligen hemma. Från hyperventilering i Stockholm till djupa andetag i den isande friska luften. Jag la mig på snön och kramade henne länge och berättade hur otroligt stolt jag var över henne som litade på mig och för att hon hade varit så modig.

Frost på insidan av rutorna och minus 19 grader INOMHUS. Nu efter tre dygn har vi i alla fall fått upp temperaturen till behagliga åtta plusgrader.

Hon har inte bara snott hela min säng utan även stulit hela mitt hjärta. Vi har båda fått ner pulsen och sovit gott framför den knastrande granveden.

Hon får mig att på bästa möjliga sätt att vara närvarande, när vi ligger och myser på fårfällen framför brasan och jag av dålig vana tar jag upp telefonen vänder hon sig sakta, höjer ögonbrynen och tittar frågande:

”Jaha och vad tror du att du håller på med?”

Även om det är jag som håller i kopplet är det hon som tar hand om mig, inte tvärtom. Tack vare att få uppleva världen genom hennes ögon och öron har jag upptäckt hur dåligt jag kan må av en plats som Stockholm, hur mycket intryck min hjärna måste bearbeta. Inte konstig att jag är helt slut efter en vända till stan!

Från min närmaste granne som bor ca 1,5 km bort fick vi snällt nog låna en spark. På med dragselen och sen iväg!

Jag vet inte riktigt hur jag ska tacka Erik och Nicole för att de lånar ut sin älskling till mig. Ni ska veta att jag uppskattar det ENORMT mycket, TACK <3

 

Kraften av kommunikation är något jag ofta pratar om, därför frågar jag rakt ut. Du som läser den här bloggen, vilken typ av inlägg skulle DU vilja se i framtiden?
Kommentera gärna antingen här nedanför, på Facebook eller Instagram 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KalleJhim RaskLizaNina Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Nina
Guest
Nina

Här kommer lite frågor:
Är det någon skillnad på veckodagarna för dig längre?
Hur mycket av dagarna går åt för praktiska sysslor såsom tex elda, hugga ved, hämta vatten (har du egen brunn?), och annat som timmerstuglivet innebär jämfört med en lägenhet i stan?
Har länge har du tänkt bo i timmerstuga, resten av ditt liv eller har du något/några “delmål”?
Saknar du något från ditt gamla liv, vadå isdf?
Tack för trevlig och inspirerande blogg!
Mvh
Nina

Liza
Guest
Liza

Fina Rackarn! <3

Jhim Rask
Guest
Jhim Rask

Härligt kalle ! jag som själv har hund förstår vad/hur du menar! snart dags för en egen ??

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.