Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sittandes högst upp på fjälltoppen Hovärken, tittandes ner över vackra Lofsdalen vände jag huvudet och frågade min vän Nicole:

“Kan du fatta att vi får leva såhär?”

Nicole och hennes sambo Erik lämnade Stockholm bakom sig och flyttade hit 1 juni i år. Deras stuga står precis intill en sjö och de delar inte bara livet med varandra utan även åtta hundar. Siberian huskies för att vara exakt.

Till exempel nyinflyttade Santi

Foto: Nicole Fhors – Raxeira Huskies

Och systern Cora.

Snacka om syskonkärlek!

Den här veckan tillsammans med Nicole och hundarna gav mig en ny inblick i hur jag själv vill leva mitt framtida stugliv:

1. DELA LIVET

Foto: Nicole Fhors – Raxeira Huskies

Oavsett om det är tillsammans med djur eller människor har jag insett att lycka inte riktigt är sann om jag inte delar den med andra. Min stuga ligger många mil från de människor som ligger närmast mitt hjärtat. Men stugan är ingen konstant fast punkt jag sitter fastkedjad i, den är min bas jag utgår ifrån. Mitt hem som välkomnar mig med öppna armar varje gång jag varit ute på äventyr.

Även om jag tror starkt på att egentid är väldigt utvecklande, är upplevelser och intryck till för att delas med andra. Det är tillsammans med dem vi växer.

2. STANNA UPP OCH NJUT

När Nicole och jag vandrade upp mot toppen stannade hon mitt i steget:

“Man glömmer lätt att stanna upp, vända sig om och se hur långt vi kommit”

Vet faktiskt inte om hon bokstavligen syftade på utsikten från berget eller om det var en storslagen metafor för livet. Oavsett, stanna upp och njut över små och stora framsteg du tagit.  Så länge du har en större framruta än backspegel. Ja, det var en metafor, inte bokstavligt menat, haha.

Tid är gratis och samtidigt det mest värdefulla vi har. Att mina projekt hela tiden tar längre tid än vad jag tänkt mig har jag slutat att bry mig om. Resan mot målen är ju det som är det roliga, när jag varje dag måste lösa ett nytt problem och då får lära mig något helt nytt.

Under sommaren har jag kommit på mig själv att längta till den dagen då hösten tar slut. Då går jag på vinterledighet och kanske är det då jag flyttar till min timmerstuga.

3. DET BÄSTA ÄR GRATIS

Det finns ingenting som fyller mig med lika mycket energi som att upptäcka och utforska nya platser. Se vad som väntar på andra sidan berget eller bortom gläntan i skogen. Ibland tar nyfikenheten över när jag följer en ny stig, jag tappar helt tidsuppfattningen och är borta i timmar.

  • Vandra upp på ett fjäll
  • Filma och fota
  • Springa i skogen
  • Spendera tid med vänner och familj

Det som ger mig mest lycka kostar oftast inte en krona. Det går inte att muta livet med pengar för att bli lycklig på riktigt.

Varje dag passerade och följde vi skoterkryss. Upp för fjäll och in i skogar. För mig är kryssen så mycket mer än bara två vinröda plankor, de symboliserar frihet, trygghet och vildmark. Jag tror faktiskt att jag ska tatuera in dem så de alltid är med mig. Vad säger du Nicole, är du på? 😉

Jag är känd för att äta pinsamt stora portioner, om andra inte äter upp sin mat är jag där som en dammsugare och avslutar vad de påbörjat. Matkoma är bara förnamnet. Men som tur var delade jag och hunden Ulf kärleken till att sova mitt på dagen.

Foto: Nicole Fhors – Raxeira Huskies

Nicole lär mig konstant mer och mer om hundlivet och står ut med mina tusentals nyfikna frågor om ras och beteenden.

I utbyte började jag lära henne hur jag klipper film. Inom några dagar är jag klar med redigeringen och kommer att ladda upp den på min Youtube-kanal. In och klicka sönder knappen för att prenumerera på kanalen så du inte missar äventyret i Lofsdalen:

https://www.youtube.com/channel/UCe-5wDW9r3-C0HVdcm9_knA

Ser ni hur lång och ful länken är? Youtube låter inte användare göra en egen URL (länktext) för än man nått minst 100 följare, så gör mig en tjänst och hjälp mig att komma dit <3

Tack underbara människa för ytterligare ett äventyr. Många fler väntar.

Nu är jag nyfiken på dig som precis läst det här inlägget, vilka element är viktiga i DITT liv just nu? När och hur mår du som allra bäst? 🙂

Vi ses i kommentarsfältet,
/Kalle

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Fru KFannyKalleEmmaElin Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Marielle
Guest
Marielle

Just nu, vara på väg… mot något väntat/ oväntat och känna den friheten att inte ha något planerat. Marielle

Elin
Guest
Elin

Natur, natur och natur. Tysthet och stillhet. Kontakt, men djur eller kanske med en människa (läskigt, haha). Att få springa eller cykla mig jättetrött. Att få skratta och andas sådan där frisk luft som bara finns högt uppe i bergen.

Är de där, nämnda ovan, element? Luft, natur, berg, skog…kärlek.

Fint inlägg Kalle 🙂

Emma
Guest
Emma

Natur, rofylldhet och just nu att jag förverkligar mina husdrömmar. Dock på egen hand, men tillsammans med katt och familj. Men just att hitta mer frihet och lugn i kombination med att umgås med djur och människor som betyder mycket för mig – det är det viktiga för mig just nu.

Fanny
Guest
Fanny

Grymt bra skrivet! Känner igen mej mycket =)

Fru K
Guest
Fru K

Fina ord som får mig att återuppleva en yngre variant av mig själv. Du skriver om TID som gratis, För mig är tid det enda som inte kan köpas, att ha lite tid, för lite tid ger tunga tankar. Ser fram emot att få följa din blogg o roligt att du bosatt dig i min vrå av världen 🌏

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.