Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Att bosätta sätta sig i stugan permanent lockar mer för varje dag. Samtidigt är jag rädd för att ensamheten ska ta över. Jag trivs jättebra som ensamvarg i skogen, men jag är en social individ som behöver se, känna och prata med människor, ibland kanske t.o.m lyssna på dem. Har jag romantiserat det enkla livet i stugan eller är det precis vad jag behöver?

Sanningen är den att jag känner mig mer ensam i stan än när jag är själv ute i stugan. I en svärm av människor är jag osynlig, i skogen är en del av den. Förstår du känslan? I en samhälle där alla hela tiden vill höras kan jag inte ens få plats med mina egna tankar.

Varje gång jag motvilligt måste lämna cykeln hemma och ta tunnelbanan känner jag mig som en kombination av Neo och Truman.

“Är det här ens på riktigt…?”

Känner mig som en fluga på väggen i någon annans verklighet. Jag drar min svarta mössa över ögonen, höjer volymen och låter Justin Vernons falsett ta över. Så, nu finns jag inte längre.

Som min vän Emma sa här om dan:

“Vore det inte för alla människor skulle Stockholm vara en fantastisk stad.”

Om jag slår ihop mina boendekostnader för ett helt år behöver jag fakturera ca 100 000 kr under 2018 för att ha råd att betala hyran på lägenheten. Jag vet att det är billigt för att bo i Stockholm, men i mina ögon är det fortfarande för mycket pengar bara för att ha tak över huvudet. Speciellt med tanke på att jag redan äger ett helt jävla hus och två hektar skog. För varje dag jag spenderar i Stockholm känns det som att jag missar mitt riktiga liv i stugan.

Min idé: pendla till Stockholm när det väl är jobb i stället för tvärt om. Jag vill göra stugan till min bas.

Om när jag tar beslutet att flytta till stugan kommer jag att samma dag aktivt börja leta efter rätt uppfödare att köpa hund ifrån. Även om en husky aldrig kan ersätta en människa skulle inte stugan kännas komplett utan en kompis som Rackarn vid min sida.

Om du också bor i stan, oavsett vilken, hur känner du kring det här? Jag skulle bli jätteglad om du vill bjuda på din syn, oavsett om du håller med mig eller inte 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Från rädsla till kärlek -KalleeriksjosEmmaCamilla Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Emma
Guest
Emma

Staden finns kvar även framöver om du ångrar dig väl? 🙂 Har du internetåtkomst i stugan blir den ju inte långt från andra människor heller på det viset och ingen förbjuder dig ju att besöka folk om du väljer stuglivet ett tag i livet.

Madicken
Guest
Madicken

Hej Kalle! Vilken inspirerande blogg du har! Jag vet inte om du minns men vi gick ju i paralellklass på gymnasiet, körde RENT och allt det där. Som jag förstår har du också läst på Högskolan Dalarna i Falun? Det gjorde jag med, men hoppade av 2010. Efter många om och men hamnade jag och min kille i sthlm iaf. Jag kom in på yrkeshögskola och blev lokförare. Jag fick jobb direkt efter utbildningen. Men efter 4 år i sthlm var jag helt färdig. Jag är verkligen en lantis. Vi tog beslutet att flytta hem och nu jobbar jag i… Read more »

Camilla Makila Design
Guest
Camilla Makila Design

Funkar internet på telefonen kan du öka surfen på den och kommer långt med det för en liten slant. Å bjud hem folk till din stuga! Dom kommer stå i kö för att få komma bort från stan och hem till dig!

Karin
Guest
Karin

Men Kalle.. Kör bara!
Billigt boende öppnar möjligheter.. Stuga i skog med hund.. bästa ’hemma-bas’ du kan ha!
ALLT annat finns ju att nå ändå?!
Tänk inte ’tillfälligt’, tänk NU!
Vatten är som du säger lättfixat, säkert snart även internet, annars funkar ju säkert ’bara telefon’… som vi levde fram till 90’talet! Det funkade ju då!!
Internet finns säkert att nå när du behöver!
Du ångrar dig INTE!
Vad är det värsta som kan hända..?
Karin

eriksjos
Guest

Inspirerande sida 🙂 Har själv inte bott i stan på drygt 25 år men tycker överlag att det är skönt att inte ha så stora “fasta” kostnader. Att träffa folk är sällan några problem det är sällan jätteångt till närmsta by, stad, region osv 🙂

trackback

[…] två veckor sedan publicerade jag inlägget ”Tänk om…”, jag berättade att en av mina rädslor med att göra stugan till mitt fasta boende var ensamheten. […]

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.