Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

När blir det FÖR mycket?

För en vecka satt min pappa och jag på trappen till stugan. Vi konstaterade hur mycket starkare fåglarna sjunger ute i naturen i jämförelse med i stan. Har de starkare sångröst här? Eller är det bara så enkelt att deras vackra stämmor drunknar i stadsbruset?

Ju mer tid jag spenderar i de norrländska skogarna, desto mer stressad blir jag ljudnivån och tempot i Stockholm.

Man glömmer lätt all information i form av ljud och bild vår hjärna plockar upp under en dag. Även om vi inte tror att vi påverkas av dem finns de fortfarande där. Det är lite som de som bor intill en tågräls, de lär sig att stänga ute ljudet av ett passerande tåg, men de som kommer på besök reagerar dock ofta: “Oj, störs ni inte jättemycket av tågen?!”

Just nu befinner jag mig i Visby. Är här som guide och håller även i en rolig filmaktivitet. Gotland är lugnt, några veckor kvar innan ön fylls med politiker, turister och alkoholiserade ungdomar.

Vi äter pinsamt god mat i gränder som på minner om Italien.

Gatorna är nästan tomma och jag har fått tid att reflektera över mitt eget välmående.

Eftersom jag planerar att lämna Stockholm kommer jag på mig själv att nästan aktivt leta fel med staden. Lite som när man är i en relation och tanken om att göra slut har börjat att dyka upp. Snudd på omöjligt att skaka av sig den tanken. Jag vill och tänker göra slut med staden och samtidigt behålla den som vän. Kanske förslå distansförhållande?

Missförstå mig rätt, jag älskar Stockholm. Att ha så nära till vänner och familj, hänga i parker och spela på gräsmattan. Det är en fantastisk stad, men i små doser. Mitt inre hinner inte med tempot och jag vill inte offra mitt välmående för att ha bekvämligheterna av en stad.

Vad tror du är långtiddseffekten av för mycket information? Hur tror du att det påverkar oss långsiktigt? Lämna gärna en kommentar om din syn på ämnet 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KalleMaiaFelicia Lindh Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Felicia Lindh
Guest

Det är både underligt, fascinerande och skrämmande på en och samma gång. Jag hade en likadan upplevelse första året i gymnasiet. Jag hade redan fått mitt första smakprov på ångest och jag skulle börja samhäll med otroligt mycket teori och studerande ständigt, dessutom i stadens största skola med flest elever på och det var ALLTID elever överallt. Alltid. Stress stress stress. Innan första året var slut så hade jag bestämt mig att sluta skolan, att ge upp. Jag kunde inte gå till skolan en enda dag utan att få ångest över minsta lilla för överallt vart jag än kollade så… Read more »

Maia
Guest
Maia

Hej! Jag är opersångarestudent och har varit beroende av att bo nära eller i storstäder eftersom de bästa utbildningarna är i stan. Jag bodde 5 år i Köpenhamn och redan efter ett år mådde jag riktigt dåligt. Jag trivdes inte alls med att bo i en stad med så lite skog pch grönska samt att bo i lägenhet och inte ha lugn och ro utan stup i ett höra brandbilar, människor och annat som körde förbi utanför fönstret. Just nu bor jag i Knivsta och att ha distansen in till Sthlm där jag pluggar är super. Visst får jag inte… Read more »

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.