Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Som liten hade jag alltid svårt för det fyrkantiga tänket i skolan. De enda ämnena som kändes logiska för mig var musik och gympa, där fick jag utlopp för min kreativitet. I skolbänken blir vi tidigt drillade att plugga och planera för en karriär som ska räcka livet ut. Långt senare insåg jag att det faktiskt finns andra alternativ där ute. I dagens inlägg bjuder jag in dig på en inblick i mitt sätt att arbeta.

Idag är mitt företag något som växer för varje uppdrag, här är vad jag jobbar med idag:

Film

Jag trivs som bäst när jag får vara med från start, utveckla idén tillsammans med kunden, filma, klippa och publicera. Med allt från stora till små företag producerar jag allt från produktfilmer till stämningsfilmer.

Jag driver även en Youtube-kanal tillsammans med Anna och Amanda från succépodden, Alla Våra Ligg. Sommaren 2017 släppte vi vårat första avsnitt och bara de senaste 28 dagarna har vi fått fler än 250 000 visningar, totalt nästan två miljoner visningar sen start. De underhåller och utbildar framför kameran, jag filmar och klipper allt. Vi har pinsamt roligt tillsammans och jag har ofta svårt att fatta att jag får jobba med det här.

Podcast

Från idé till publicerad produkt utvecklar jag nytänkande poddar åt företag. Vi startar med att bygga på grundidén jag har presenterat, sen sköter jag hela inspelningen och är även ofta programledare/samtalsledare. Efter det klipper jag ihop avsnittet, musiklägger och mixar. Det kan vara allt från att ett företag vill nå ut med internt material på ett mer kreativt sätt, till att producera offentliga avsnitt för att ge företagets kunder en djupare insyn i deras verksamhet.

Föreläsning

Den här bilden är tagen förra veckan, 2 maj, när jag höll FEM föreläsningar för eleverna på Europaskolan Malma. Även om jag ibland uppskattar att få vara helt ensam i stugan kan jag helt ärligt säga att jag älskar att stå i centrum. De föreläsningar jag håller just nu är oftast för skolungdomar och jag berättar om just vad det här inlägget handlar om, att följa sin egen stig och visa på att det finns andra alternativ än vad skolan berättar om.

Löpcoach

Att coacha människor att springa i naturen, det element vi egentligen hör hemma i. Ibland handlar det om att jag tränar privatpersoner och i andra tillfällen coachar jag företag som vill hitta på något tillsammans utanför jobbet. Jag har t.o.m två personer jag coachar på distans. Ett extremt belönande arbete att få följa deras resa till en mer aktiv och hälsosam livsstil.

Eventguide

Tillsammans med företaget Eventyr styr jag konferenser och företagsevent. Det är slitsamt och långa dagar. Uppdragen varierar alltid, de kan innebära allt från att se över flöden till att se till sköta tekniken. Har jag tur får jag ta med kunderna på äventyr bland bergen, antingen till fots eller på mountainbike.

Bloggen

Tack vare min mamma har jag länge haft en passion för att skriva. Att bygga och skapa berättelser är något som ligger mig varmt om hjärtat. Den här bloggen drar jag inte in några pengar på, men det är tack vare det jag skriver om som gör att jag får många av mina uppdrag, oftast i form av en nyfiken förfrågan via mail.


Det jag vill säga är att om du har en dröm om att skapa något eget, sitt inte och tänk på att du måste ha en enda företagsidé du kommer att fokusera på i all framtid. Genom att arbeta brett tröttar jag aldrig, jag håller mig hela tiden utvecklande och det ger mig en frihetskänsla utöver allt annat.

Många av dessa uppdrag kan jag både förbereda och utföra i stugan. All min utrustning jag behöver oavsett om det är mikrofoner och laptop eller träningskläder får allt plats i min ryggsäck. Gillar idén om att jag går runt ett portabelt företag på ryggen, alltid redo.

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KalleOlleminniMadicken Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Madicken
Guest
Madicken

Väldigt inspirerande inlägg! Men menar du att du varit i Malmköping utan att komma och hälsa på Febbe och tagit en fika i min trädgård?!

minni
Guest
minni

Du jobbar hårt och massor med det du tycker om ?? heja Kalle. Du är en förebild för många ?. Keep on the good work.❤

Olle
Guest
Olle

Underbar läsning. Har du några löpare tips till en som precis börjat om löpträningen. Dock ca 15 kg tyngre än när jag var som bäst. Mjukstart behövs. Tyvärr tror hjärnan att de bara är att dra på gasen så funkar allt.??

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.