Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Mannen, Myten, Legenden

Med en blandning av skratt och svordomar försökte vi i över en timme att få eld på björkveden. Det var vindstilla OCH vi hade t.o.m tändstickor!

“Och vi ska kalla oss friluftsnissar?! Haha”

I helgen drog jag ut till pilskogen utanför Trosa med ett skönt gäng på 25 pers. De skulle springa i skogen, men jag var där för hjälpa min vän och stora förebild, Anders Nordström, med en film om hans företag: anordstrom.com

Förutom de föreläsningar och utbildningar han håller här i Tentipin, arrangerar han även ett av Sveriges absolut tuffaste terränglopp, Åda Wild Boar. Av någon dum anledning råkade jag fråga min hyperaktiva vän Otto om han ville springa det tillsammans med mig i vår. Han tackade ja innan jag ens hann prata klart och kom direkt med en glad följdfråga om vilka distanser vi kunde välja mellan:

Helt plötsligt är vi anmälda till ett ultralopp på 6 mil och 2 500 höjdmeter, start om exakt två månader, 7 april. Fyfan…haha, jävla idioti.

Mellan svordomarna över elden som hela tiden slocknade fick Anders och jag tid att prata om vår delade syn av människan i naturen och psykisk ohälsa, ämnen som ligger oss båda varmt om hjärtat.

Att samlas kring en eld har människan gjort sen, ja sen den skapades första gången. Då representerade flammorna överlevnad och trygghet. I dagens samhälle har den inte samma centrala plats, men i mina ögon är den viktigare än någonsin!

Det är många som ser upp till Anders och det är av den enkla anledningen att han gör så mycket av ett rent hjärta och står fast vid det han tror på. Jag är otroligt glad och stolt att kalla honom min vän.

Om du ska ta med dig något från dagens inlägg, berätta för dina förebilder att du uppskattar dem och vad de gör och har gjort för dig 🙂

TACK Anders för att du delar med dig av din kunskap och kärlek, världen är en finare plats tack vare dig!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KalleMikaela Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mikaela
Guest
Mikaela

Vad jag tycker om Dig Kalle och dina texter, funderingar, glädjen och det du delar med Dig, du får mig att tro på fina goda människor! De finns verkligen! Kram till Dig! PS önskade jag fann så trevliga vänner! Ni verkar ha de skoj tillsammans!

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.