Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“Jag har alltid drömt om…”

Vägen till min dröm om att äga en egen timmerstuga har varit långt ifrån spikrak. Från att jag köpte fastigheten i maj 2017 tog det TIO månader att få lagfarten att gå igenom. Lantmäteriet har ställt löjliga krav och banken han flera gånger backat på sina löften och även hävt lånet. Ibland har det känts som att deras enda arbetsuppgift har varit att trycka på bromsen.

Det är nog lätt att tro att en sån enkel grej som att ta sig till stugan är en dans på rosor. Glöm det. Först nattåg från Stockholm central 23:16. Framme 04:50 i Kramfors. En timmes väntan utomhus i -12 grader på att bussen ska komma. Sen 40 minuter för att ta mig till Sollefteå, där byter jag buss och åker ytterligare 20 min för att komma till Långsele. Avslutningsvis väntar tre timmars promenad för att nå stugan.

Juste, glömde nämna den detaljen att jag har 31 kg packning på ryggen. Eftersom närmaste matbutik ligger tre timmar här ifrån måste jag helt enkelt bära med mig tillräckligt mycket mat för att klara mig, håll tummarna för att det räcker i de tolv dagar jag ska vara här.

Nästan dagligen tvärdör elen för att jag råkar överbelasta, till exempel råka ladda mobilen och samtidigt sätta igång vattenkokaren. Igår kväll gick även den sista proppen åt, dvs ingen el och inga element. I morse vaknade jag upp till -3 grader inomhus, kan erkänna att det är jäääävligt svårt att ta sig ur sovsäcken då.

Misstolka inte det här som att jag klagar, jag är fullt medvetet om att jag själv valt det här.  Jag vill bara visa dig att du måste vara redo att slåss för din dröm. Precis som min pappa alltid sagt, det är i motvind draken lyfter. Kämpa för det du tror på.

Igår låg jag på taket till storstugan i över sju timmar för att skotta ner den senaste metern nysnö, utan förvarning började jag skratta över hur enkla sysslor som gör mig såhär lycklig. Ge mig en yxa och en nyfälld björk eller en spade och två meter snö, där hör jag hemma.

Välj att vara personen som lever sin dröm, inte bara vara personen som sitter på kafferasten och säger:

“Jag har alltid drömt om…”.

Oavsett vad din dröm är måste du kämpa för att nå den, den är DIN och ingen kan ta den ifrån dig. Den kommer inte alltid gratis och du kanske t.o.m måste ge upp något för att komma dit, men om det är en dröm du vill ta på allvar, låt den inte vänta på dig.

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Don’t buy, reuse!

Stuff that is just laying around collecting dust in your house has the possibility to be reinvented, with a bit of creativity it can become something else

Read More »

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AmandaKalleCamilla Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Camilla
Guest
Camilla

Alltså det låter som drömmen! På riktigt alltså. Bara man slipper stressa för att nå stugan utan kan gå å njuta, spana efter bjorkvrilar, svamp eller annat intressant på väg till stugan. Å sen lugnet när man är framme!! Du gjorde helt rätt som slog till!!

Amanda
Guest
Amanda

Men Kalle! Så fin blogg. Så berörande du skriver, jag har verkligen hittat en ny blogg att dyka ner mig i. Tack för det bästa Nicole. Och du, modigt av dig att göra den här grejen. Snacka om inspiration. Och en annan fråga, har du varit spritt språngande galen och köpt detta utan körkort eller tillgång till bil?

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.