Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

På bara fyra timmar har jag lyckats falla genom isen, bränt upp min strumpa som tog eld när jag somnade framför brasan, tappat min kontaktlins rakt ner på grusgången och gått helt vilse i en främmande skog. MEN, jag är lycklig ändå!

En vanlig dag i livet dyker det upp hundratals saker som potentiellt skulle kunna irritera och förstöra din dag, men vem blir lyckligare av att lägga sin energi på dem?
Misstolka inte det här inlägget som att jag tycker att man ska vara glad konstant. Jag gråter minst en gång i veckan och tillåter känslor komma när de bubblar upp just för att de är riktiga känslor och inte skitsaker jag egentligen kan släppa och skratta åt.

Senast igår kväll satt jag i den här grå fåtöljen, mitt emot Catrin, min terapeut. Jag grät så mycket att det kändes som att ögonen skulle börja blöda, jag chippade efter luft men syret nådde knappt mina lungor, men tack vare mörkret kan jag verkligen uppskatta ljuset.

“Feelings are much like waves, we can’t stop them from coming but we can choose which one to surf.”

Vad är då lycka? Det är självklart olika, men för mig är det känslan av närvaro. När jag inte tänker på något annat än det jag gör just då, då känner jag mig närvarande och lycklig. Till exempel spela gitarr här framför brasan.

Visst, det kan bli ensamt i stugan men jag vet också att hur viktig tystnaden är. I dagens uppjagade samhälle är det ovanligt att man ägnar längre än 30 sekunder åt en tanke, hur ska man då kunna gå på djupet med någonting? Allt blir bara ytligheter.När jag tappar uppfattningen av tid, känner inte att händer och fötter domnar bort medan jag står och stirrar rakt upp i universum, då är jag lycklig. Varje gång jag går ut för att borsta tänderna och möter den här himlen kan jag verkligen inte sluta le. Det är nästan jobbigt vackert. Lyckoruset i kroppen när man står med fastfrusna händer på kameran och lyckas fånga en bild av det min kropp känner. Jag har gått vilse så många gånger när jag varit ute med min kamera, jag försvinner helt i stunden och tänker varken på tid eller plats. För mig är det sann lycka.Lycka för mig är när jag har naturen och moder jord som min närmaste granne. Lyckan är dock ännu starkare när jag delar mina med- och motgångar i livet med de jag älskar. I stunden var jag ensam, men nu delar jag upplevelsen med dig 🙂Hugga ved, helt närvarande och lycklig. Visst, ibland flyger ett vedträd och krossar smalbenet, men du och jag har väl kommit överens nu om att man inte ska låta sånt irritera oss? Bra 🙂

Skratta åt soffbenet du sparkar lilltån i, le åt kollegan som jämt går runt och hatar livet. Det är DU som bestämmer, välj ett positivt liv!

Vad gör dig lycklig? Jag skulle bli jätteglad om du ville dela med dig i en kommentar 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

6 thoughts on “Att VÄLJA lycka!”

 1. Lycklig blir jag av att bada i havet, när kylan omsluter kroppen och sen känslan av liv. Blir också lycklig av vänner och bra kaffe, av förtroliga samtal och när jag tar mig tid att lyssna in mig själv.

  1. Visst har havet den effekten? Jag upplevde faktiskt den för första gången nu i somras, som om någon faktiskt höll om mig och brydde sig, väldigt speciell och häftig upplevelse 🙂
   Bra att du tag dig tid att verkligen lyssna på dig själv, otroligt viktigt!

 2. Åh det här var bra läsning en novembermörkret tynger både sinne och själ. Att välja är friheten man har som människa tänker jag och ler.

  1. Helt rätt! Den frihetskänslan kan få oss att flyga högre än vi själva tror är möjligt 🙂 Fortsätt le och gör roliga val i livet!

 3. Åh så vackra bilder och så vacker text! Jag är lycklig när jag sitter på en fjälltopp och blickar ut över landskapet framför mig. Då rinner all stress och negativitet av mig.

  1. Va glad jag blir Camilla 😀 Tack så jättemycket!
   Den lyckan delar jag verkligen med dig, allt onödigt och ytligt bara försvinner bort i tomheten och man känner kropp och själ slappna av.

Leave a Comment

Your email address will not be published.