Polarpumpen-7
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

i samarbete med Polarpumpen

Min envishet är både min bästa och samtidigt sämsta egenskap. Förra vintern var en utmaning på många sätt, men jag och min kropp orkar inte en till vinter med frostskador på fötter och händer och spruckna läppar jag kunde ha använt som rivjärn. Jag la min envishet åt sidan när jag förstod att det här livet ska handla om att leva, inte bara överleva. Så i stället för att pina mig igenom en till vinter med -27 grader inomhus bestämde jag mig för att uppgradera stugan.

Första gången jag lämnade stugan efter ha flyttat hit på heltid, tvärdog ALLA mina plantor, även den lilla palmen jag fick av mamma för snart tio år sedan. Och ett hem utan plantor och växter känns inte riktigt som hemma.

Jag insåg att jag behövde något mer permanent som tar hand om stugan medan jag är borta, så jag fick hjälp att installera en luftvärmepump!

Jag kan ärligt erkänna att det kändes lite som fusk i början, att jag borde klara mig på ved och inget annat, men efter att ha lagt stoltheten åt sidan insåg jag att det här var det rätta och vuxna beslutet att ta.

Dagarna efter att luftvärmepumpen var installerad hoppade jag in i bilen och tog mig till Sollefteås blomsterhandel!

Det är häftigt hur lite grönt och tända ljus direkt kan få det att kännas mer hemtrevligt!

Monstera, murgröna och en är vad som fått flytta in hittills, har du några förslag på andra växter/plantor jag kan ha hemma? Kommentera gärna, skulle bli riktigt glad för lite idéer 🙂

Brasan i kaminen knäpper fortfarande, den vill jag inte vara utan, men med luftpumpen behöver jag inte lämna stugan och komma tillbaka till frost på insidan av väggarna.

Det hänger här som en trygghet och gör att jag kan slappa av och tänka på annat än att bara hålla värmen.

Tack Sebastian på Polarpumpen för att du orkat med alla mina nyfikna frågor!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

10 thoughts on “Uppgraderar stugan!”

 1. Vad kommer du ha för temperatur inomhus nu? Enen och murgrönan kommer klara sig utan problem, men många krukväxter vill ha ”inomhustemperatur” från ca 12 grader och uppåt, orkidéer vill ha minst 16 grader. Tåliga växter som jag tänker funkar om du har något svalare inne är klassiska växter som man sätter ut efter att frosten är över som cyklamen till exempel. Andra växter som funkar är paradisträd, lökväxter (julblommor som amaryllis och hyacint om du gillar det).

  1. Nu har jag ungefär 16 – 18 grader i snitt, utomhustemperaturen styr ju en hel del eftersom det är en enkel timmerstuga.

   Hmm, ja lite julblommor kanske inte så fel just nu 🙂 Ska åka en till vända till blomsterhandeln och kolla vidare

 2. Hej Kalle!

  Härligt att få in växter, vilket lyft! Bättre luft och skönt för ögat. Här är lite växter som far-/morföräldrar ofta hade och ofta älskar man dem eller är rätt trött på dem 😛 alla tåliga, kräver lite vattning och skötsel: Clivia, svärmorstunga, novemberkaktus, porslinsblomma, bladkaktus. De finns alla i massa olika sorter.

  Vill du höja skötselnivån lite så är sparris (häng/klätter/fjäder) väldigt fina, fluffiga och skogiga (du kanske har nog med skog ändå^^) men kräver mer lite vattning.

  Toppenbra att duscha växter med blomspruta mellan vattning, torr luft gillar varken växter eller vår hud.

  Kul att se hur stugan fortsätter växa! 🙂

  /Karolina

  1. Hej Karolina!

   åh, massa bra tips ju 😀 Tack snälla!

   Haha ja skog har jag rätt gott om 😉 men det går alltid att klämma in mer.
   Juste, bra idé med blomspruta, det ska jag absolut fixa 🙂

   Kul att du hänger med på resan 🙂

 3. Aloe vera plantor. Så pass lätt skötta att även jag som inte har gröna fingrar har lyckats hålla dom vid liv.

  1. Bra tips! Det skulle jag absolut kunna skaffa 🙂 Jag ska gå en kurs i läkeväxter i vår, då känns Aloe Vera passande att ha lärt sig lite om innan 🙂

 4. Porslinsblomma Hoya carnosa! Min bästa överlevare, den tål skuggigt/halvmörkt, den tål sol, den tål långvarig torka och den tåla kyla. Min har klarat vintrar med norrläge (en bit från fönstret dessutom), 12 grader och inget vatten på närmare ett halvår. Du kan få skott av mig på Hola till våren.

 5. Jag tycker ett pengaträd av något slag kunde passa fint. Min kollega hävdade en gång att den som har ett pengaträd aldrig behöver oroa sig för pengar och gav mig en stickling!

  1. Jag har faktiskt aldrig hört talas om pengaträd, men klart jag ska ha en sån 😃 Skönt att slippa tänka på pengar! Tack för tipset Jenny 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published.