Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

När var senaste gången för dig?

Innan du fortsätter att läsa det här inlägget vill jag att du stänger av musiken, TV eller vad som nu pågår i samma rum som dig. Jag vill att du är helt närvarande när du läser, annars missar du lätt poängen.

– i samarbete med Hamaca

Vi lever i en tid där vi hela tiden vill göra flera saker samtidigt för att effektivisera oss själva. Kolla mailen när vi sitter på toa eller ta ett samtal medan vi äter. Om vi hela tiden gör något samtidigt som något annat, gör vi någonsin något helhjärtat då?

SVARA ÄRLIGT

  • När var senaste gången du BARA åt middag? Utan att bli distraherad av mobil, tv eller samtal med andra
  • När var senaste gången du satt i ett samtal och verkligen tittade den andra i ögonen? Utan att fundera på vad du ska säga som svar utan bara låta samtalet flyta, och ibland t.o.m låta det vara helt tyst
  • När var senaste gången du gick utomhus och funderade på hur luften känns mot ditt ansikte? Är den kall eller varm i dina lungor?
  • När var senaste gången du åt din mat långsamt? Inte andas in maten, utan ibland ta en paus och lägga ner besticken.

Skaffa dig en plats där du gör absolut ingenting, oavsett om det är som min hängstol eller en plats där du bor. Huvudsaken är att du gör det till DIN plats. En plats att bara vara, inget annat.

Anledningen till att jag valde hängstolen som min plats? Enkelt, jag kan ta med mig den var jag vill. Bara att kroka loss, ta den under armen och hänga upp den där det känns rätt just då.

Oftast blir det en lugn och orörd plats i skogen.

Jag kan erkänna att jag är och har varit PINSAMT dålig på det här själv. Senaste tiden har jag insett att jag har haft svårt för långvarig ögonkontakt, att inte fingra på min mobil första lilla sekund jag är uttråkad.

För mig handlar det om att göra aktiva val. När jag går över till en granne på middag lämnar jag mobilen hemma och försöker aktivt hålla ögonkontakten över bordet så länge jag kan utan att bryta den.

Gör det du gör till 100%. Går du en promenad, gör BARA det. Äter du middag, ät BARA mat och inget annat. Jag tror, och vet nu av egen försöksperiod att om jag ger det 100% blir det en helt annan upplevelse, en känsla av närvaro.

Kan erkänna att jag faktiskt längtar till snön lägger sig och jag kan kroka fast hängstolen i taket framför den sprakande björkveden och fortsätta att gunga där.

Nyfiken på en egen hängstol? Klicka HÄR. Hamaca tillverkar alla sina hängmattor och hängstolar i Colombia, och av återvunnen textil. Om du inte har någon fantasi och vill ha en exakt likadan som mig så heter min modell “Cayo hängstol – Cupcake Stor”.

Lämna gärna en kommentar om du redan har en sån plats, om inte, var planerar du att ha den? 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NiklasKalleEmma Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Emma
Guest
Emma

För sällan är svaret, men mer ofta sen jag flyttade till mitt hus. Att bara pyssla med trädgården, plocka plommon, rensa en rabatt, kolla på hackspettarna som skuttar runt – och ha gäster som man har samtal om livet med. Sånt blir det av att jag gör nu, och jag inser ju hur rofyllt det är. Så jag hoppas på att det kan bli mer ofta. Sen gillar jag uppkoppling med, där jag kan leta inspiration, prata med vänner som bor en bit bort eller se vad som händer – så jag har nog gärna kvar en variation. Men det… Read more »

trackback

[…] Posted on 27 september, 201827 september, 2018 by hhadmin66 27 Sep Tack!  http://www.intooutdoor.se/nar-var-senaste-gangen-for-dig/ […]

Niklas
Guest
Niklas

Hej Kalle! Jag läste din artikel om tid & utnyttjandet av sin tid. En mycket intressant aspekt hur vi alla individer har olika förhållngsätt till detta. Mycket med med den inställning man har är hur man är skolad och vilken uppfostran/ miljö man växer upp i. Det är värkligen roligt att som ändå är så pass “ung” som du är har grunnat på detta. Både jag & din pappa som hållt på med försäljning där det ständig är ett väldigt jagande av att ha så många “prospekts/ kundmöten/tel samtal” på gång som möjligt och att man alltid blivit mätt med… Read more »

Niklas
Guest
Niklas

Hej Kalle!
Jomenvist vore det roligt att jag fick komma och besöka din stuga. Skall höra m Lars när det finns tid att vika för en sådan tripp och att det passar dig! Kan ta med mig Mtb n och se trakterna där omkring. Har du investerat i en cykel numera?
Ha det så hörs vi!
/N

Join my newsletter!

Sign up to get short emails on simple living, photography & creativity

No Spam. Unsubscribe anytime.