Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“Är vi – allihop – ihop med en elak flickvän? Jag menar: Nätet är inte schysst mot oss, det trycker ner oss – mer än vad en närstående bör göra. Elaka kommentarer är som knivar …. Frånvaron av kommentarer gör att vi känner oss osedda. För att inte tala om det stygn av sorg som vi känner i bröstet över andras lycka. Det finns en ständigt närvarande molande smärta på sociala medier. Ändå kommer vi tillbaka, trots att vi plågas av det. Ändå gör vi inte slut, fast vi mår dåligt.” (ur: Tid).” – Sigge Eklund

Jag vände sista bladet i boken. På nattduksbordet låg den, min gröna mobil med sprucken skärm. Den vibrerade och skrek om att bli upplockad. Fan. Låt mig va!

Innan jag ens läste TID (tack för boken mamma) hade jag installerat appen AppDetox (“Moment” om du kör iOS). Den lät mig sätta tidsbegränsningar på mina appar. 30 minuter per dygn för Facebook kändes som en vettig start, men efter några dagar märkte jag att jag nästan alltid hade 20 minuter kvar att spendera.
– “Behöver jag ens appen i min telefon? Nej, nu gör jag slut!”

Bästa. Jag. Någonsin. Gjort.
Vänta, vänta, vänta…Alltså, tro inte att jag är något jävla helgon när det kommer till sånt här. Jag fastnar ibland framför Youtube i TIMMAR och helt plötsligt sitter jag där och tittar på en video om papperstillverkning i Polen.
– “Hur FAN hamnade jag här?”

Jag insåg bara att jag använde Facebook till att skryta för främlingar. Missförstå mig rätt, jag tycker inte Facebook är fel, det kan vara ett fantastiskt verktyg, men i mina ögon använder vi det på fel sätt. Jag blev bara så jävla less på falskheten, att bara se guldkornen ur allas vardag.

Utmana dig själv! Publicera något personligt som kommer från hjärtat. Jag vet, det är jävligt läskigt och du kommer tveka många gånger innan du klickar på Publicera, det gjorde iaf jag.
Använd hashtaggen #VerkligVardag och sprid lite sanning.

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

1 thought on “Göra slut…”

  1. För mig är känslan vid tanken på att avinstallera facebook nästan lite kittlande. Både av en längtan bort från mediebruset, men också för att jag inte vet hur jag skulle hålla kontakten med de vänner jag ändå har där.

Leave a Comment

Your email address will not be published.