Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Den Naturliga Samlingsplatsen

I helgen firade jag 30 år på den här planeten. Min vision var att jag och mina vänner skulle få ett rejält äventyr i vildmarken. Det gick, nästan.

 – i samarbete med Muurikka

I inbjudan lockade jag med matlagning över öppen eld, hämta dricksvatten direkt från bäcken och äventyr i skogen. Det första jag fick till svar:

“Kalle, du vet väl att Spanien möter Portugal när vi kommer upp?”

Sagt och gjort, min vän Sebbe hade med projektor och jag spikade upp ett lakan på timmerväggen. Skulle nog kunna lova att det är första gången någon någonsin tittar på fotboll i den här stugan.

Nästan all form av sport är bland det tråkigaste jag vet, helt poänglöst. Ärligt talat gjorde det inte mig något, mina vänner var på besök och inget kunde göra mig gladare! Vad vi gjorde spelade ärligt talat ingen roll 🙂

Foto: Mikael Furu

Sedan människan upptäckte elden har den varit den varit en central del av våra liv. Den har erbjudit oss värme, trygghet och mat.

För mig är elden den naturliga samlingsplatsen och jag tar varje chans jag får att tända den torra björkveden. Oavsett om det är för att laga mat, leka pyroman eller bara hålla värmen.

Första kvällen lagade vi portabelloburgare fyllda med grillad lök, krispig sallad, avokado, tomat, bbq-sås och en sweet chilidressing.

Och såklart majs rullad i kokosolja och salt!

Innan de kom var jag lite orolig för att de skulle bli uttråkade. Det visade sig att det mest uppskattade var att äta och vila.

På kvällarna åkte kortleken fram och jag insåg ganska snabbt att det roliga med att spela kort är inte själva kortspelet, utan samtalen som uppstår när alla är helt närvarande och inte distraherade av annat.

Vi drog även till Döda Fallet och njöt av den mäktiga Indalsälven.

Helt oroligt vackert och ett lugn det inte går att sätta ord på.

Andra kvällen bjöd jag på grillad Oumph! med trattkantareller, wookade grönsaker, cashewnötter, chili, lite havregrädde och glasnudlar. Att laga mat på en stekhäll över öppen eld känns verkligen äkta, vill ärligt talat inte gå tillbaka något annat nu!

Foto: Mikael Furu

Någon skär grönsaker, en annan ansvarar för att elden hålls vid liv. Alla hjälps åt och bidrar med sin touch.

Det tog mig 29 år att hitta den här platsen som betyder väldigt mycket för mig. Att fylla 30 känns mer som en början. Jag trivs väldigt bra med livet och hoppas på ännu fler fina besök i sommar. Tack Emil, Sebbe, Liza, Adam och Micke för att ni tog er tiden att komma till stugan och fira min födelsedag med mig, betyder mer än ni kan ana!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Den Naturliga Samlingsplatsen”

  1. Marianne Hirvelä

    Härligt, livet blir vad man gör det till och ibland blir det alldeles perfekt med mat, eld och goda vänner 🙂 Önskar dig en trevlig midsommar 🙂
    Med vänlig hälsning Marianne

Leave a Comment

Your email address will not be published.