Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

När det kommer till att övertänka är jag något av en expert. Jag klurar ofta på renoveringsprojekt till stugan och hur jag ska lösa dem på bästa möjligt sätt. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av att renovera är det lätt att tvivel kryper in under min hud.

“Tänk om det blir fel?!”

Det känns som att jag bara går och väntar på ett PERFEKT tillfälle att börja renovera. Jag förväntar mig att himlen ska öppna sig och skrika: “Idag är dagen Kalle, din väntan är över, här är svaret!”

Samma velande känsla som kryper upp i kroppen när man väntar på det ultimata tillfället att göra slut. Man vill inte ta tag i det, då blir det på riktigt.

I mitt liv är köket en central plats, jag gillar att tappa tipsuppfattningen och försvinna in i det kreativa och experimentera.

I dagsläget är köket hoplappat av flera olika delar och otroligt osmidigt att jobba i. Jag tittade en sista gång på det trötta köket, tog ett djupt andetag. För att komma i rätt stämningen drog igång en av mina absoluta favoritlåtar: Raised fist – Flow. Min stackars lilla högtalaren kämpade. När refrängen kom greppade jag kofoten, tackade mitt kök för den här tiden och gjorde slut.

30 minuter senare låg allt krossat virke i en stor hög på golvet. Varför är det så pinsamt roligt att ha sönder saker? Jag stod där med ett barnsligt leende på läpparna och insåg att jag måste ju göra mig av med allt bråte.

Då hörde jag en smäll från vardagsrummet. Lågorna i öppna spisen hade hittat kåda i granveden och gjorde sig hörd.

“Perfekt”, sa jag högt för mig själv och började kasta in resterna från det forna köket i elden, flammorna åt snabbt upp allt från skåpluckor till bänkskivor.

När jag fick bort hela bänken upptäckte jag en vit hinna som legat gömd mellan timmerväggen och diskbänken, frost.

Nu hade jag två känslor att välja mellan:

 1. Helvete! Det här betyder att jag behöver bryta upp hela golvet och lägga helt ny isolering! FAN!
 2. Va kul! Jag som alltid velat lära mig att isolera och lägga golv, perfekt!

Jag har NOLL koll på hur man bygger ett kök, byter trossbotten eller lägger golv. Om jag ska få koll måste jag prova. Vad är det värsta som kan hända? Jag kan ju inte mer än dö!

Ratchel låg snällt och tittade på medan köket blev till aska. “Är du klar snart…? Jag vill ut och leka!”

Gör inte en för stor grej av dina projekt. En enkel plan genomförd är bättre än den perfekta planen som aldrig lämnar ditt huvud. Hur ofta oroar vi oss inte för att det ska bli fel? Vi har valet att fokusera på möjligheten och inte problemet.

“Älska det läskiga, vi kan inte förändra det läskiga men vi kan alltid förändra på hur vi tolkar det som är läskigt.” – Kjell Enhager

Du vet det där projektet som ligger och väntar på dig? Jag vill att du kommenterar den idén antingen här nedanför, på Facebook eller Instagram. Gör den synlig för oss andra så hjälps vi åt att peppa varandra att ta första steget. Det spelar INGEN roll hur liten eller stor din idé är, det viktigaste är att det är vad DU vill. Vem vet, du kanske upptäcker någon i kommentatorsfältet som går i liknande tankebanor, ta hjälp av varandra 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Älska läskigt!”

 1. Hej Kalle!
  Roligt att läsa ditt “projekt” . Att läsa det du tar tag i är givetvis spännande men ochså otroligt lärorik. Många törs inte ta tag i okända “hur skall jag göra!? Tänk om det blir fel!. Men oftast blir allt mycket bättre än vad man hade tänkt sig från början. Låt problemen
  ( om dom nu kommer) och lösa dessa vart efter, och löser man dom får man oftast mer insperation.
  Tyvärr är det som man börja fixa med gamla bilar i ena änden så blir det massa följd fel/ delar man måste byta och som man inte hade räknat med….
  dyrt blir det oftast ochså ?. Men lite grund fakts:
  *Köpa in det man tror sig behöva .
  *Ha gott om tid till projektet. * Ring? en livlina när man stöter på riktigt svåra problem – så blir det inte så dyrt om man måste göra om.
  * Ha roligt och ge dig en visuell bild i ditt huvud hur det kommer att bli när det är klart – då går oftast lättare att jobba på.
  Det var små tips till dig? hoppas det går bra??.
  Du om det är något du vill ha tips om så kan gärna ringa mig ochså!
  Själv har jag nog gett mig in i det största projektet hemma vid… fällt betongväggar, lyft in nya bärande balkar, nytt innertak med belysning (spotta), tapeter, golv – är inne i tredje månaden nu på det “lilla” projektet men vore fa….. om man inte skulle ro det i hamn ?. Men min visuella blir är att det kommer att bli riktig bra när jag är klar.
  Ha det så bra där uppe i urskogen. Roligt att du har “människan bästa vän “med dig (hunden)
  Hälsningar Niklas

  1. Tjena Niklas!

   Helt rätt, problemlösningen i säg ju en del av resan.
   Superbra tips, uppskattas verkligen!
   Haha visst är det så, det kommer hela tiden dyka upp gömda problem, det gör inte mig något faktiskt eftersom jag har all tid i världen 🙂

   Wow, ja då vet du vad du pratar om. Jag kommer garanterat höra av mig till dig och bolla idéer, uppskattas alltid!
   Ja Ratchel är en fantastiskt fin vän.

   Stort tack för att du tog dig tiden att kommentera, ta hand om dig 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.