Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Idag ska jag springa långt. Närmaste by, Långsele, ligger 17 km bort. Tar jag mig dit och tillbaka till stugan blir det längre än vad jag sprungit på flera år.
På trägolvet i hallen väntar skovalet.  Jag tittar ner på mina två alternativ, favoriterna från förr eller de jag vanligtvis springer i? Kan inte låta bli, jag chansar. Jag snörar de jag inte använt på flera år och ger mig ut.

Fan…Jag spänner hela foten för att inte lilltårna ska slå i kanterna. Ska jag vända och byta skor? Borde jag bryta? Nä, jag pressar på! Jag kommer fram till Långsele, mina tår blöder. Jag köper två Japp på Ica, sockret piggar upp. Det är 17 km hem till stugan, jag börjar lunka men hinner inte ens 1 km innan jag sliter av mig skor och strumpor. Jag ger upp, det gör för ont. Solen har gått ner, nu går jag längst grusvägen i shorts och t-shirt och med skorna i handen. Godiset är redan slut och jag fryser som fan!(Här tänkte jag egentligen ha en dramatisk bild på mig när jag går längst den där grusvägen med skorna i handen, men kom precis på att jag redan eldat upp skorna…Du får nöja dig med med en bild på mina händer efter eldandet.)
Nu är det flera år sen jag började använda minimalistiska skor, de är anpassade efter en naturlig fot och inte mode. Mina fötter är inte bara starkare men har också blivit bredare. Jag fick ont under den här löpturen för att jag tvingade fötterna till något de inte vill.

Tänk såhär, hur många timmar i veckan tränar du? Jämför det med antal timmar du använder dina fötter i vardagen. Att gå över till minimalistiska löparskor är inget man gör under en helg, det är en process eftersom vi fuckat upp våra fötter. Börja med vardagsskorna i stället. Mycket mindre belastning än vid löpning och du får mer användning för dem.Jag vet vad du tänker, “Han har ju hobbitfötter!”. Men, de är mina fötter och jag är jävligt stolt över dem. De är såhär skitiga för att jag använder dem. De får arbeta. Rätt ofta slår jag i en rot eller tappar ett vedträd på dem. FöttJa, det blir en del könsord som ekar mellan tallarna, men mina fötter är på väg att bli riktigt jävla starka.

Jag vill få dig att börja ifrågasätta och titta på dina egna fötter.
Har du en fråga eller fundering, släng iväg ett mail eller droppa en kommentar här nedanför eller på Facebook.

Som min förebild, vän och fotguru, Anders Nordström, brukar säga: “Släpp foten fri!”
Btw, läs hans inlägg om just fötter och skor HÄR!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.