Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Tävlingen Utan Slut

Kommer du ihåg inlägget jag skrev om min minimalistisk tävling i början av augusti? Vad hände egentligen, gjorde jag mig av med alla mina saker? Ekar lägenheten tom? Nu kommer uppföljningen!
Ifall du missade inlägget kan du läsa det här.
Utmaningen gick ut på att under 30 dagar skänka, sälja eller slänga en sak första dagen i månaden, två saker under dag två, tre prylar på dag tre etc. Min vän Julia och jag genomförde den här tävlingen tillsammans och det är jag extremt tacksam för. Nu i efterhand inser jag vilken viktig del hon hade i att jag klarade mig så länge som jag gjorde. Att ha någon att rapportera till och peppa är oslagbart, TACK Julia <3

FÖRE

EFTER

Titta bara på min garderob! Jag kanske använde 15% av de kläder som faktiskt hängde där, men vet du vad det bästa är med att skänka majoriteten av sina kläder? Jag fick bara mina favoriter kvar! Valet på morgonen blir lättare för vad jag än väljer älskar jag det plagget.

Flera i min närhet förstår inte riktigt vad jag håller på med och har blivit ledsna över att jag vill göra mig av med en gåva jag fått från dem. Jag förklarar att kärleken jag har för dem inte ligger i ett föremål utan hänger på den relation vi har. De nickar förstående men det känns att de fortfarande tar illa upp. Varför är saker så laddade?

Något som förvånar mig är hur otroligt mycket skit jag FORTFARANDE äger. Nu är det värsta borta men den här bilden tog jag i morse på mitt sovrumsgolv, inte direkt minimalistiskt…Jag klarade 20 och utmaningens 30 dagar, över 200 saker har lämnat lägenheten, men jag kan inte ens räkna upp 30 av de prylarna. Hur stor betydelse hade de då egentligen?

Julias tankar

“Tävlingen fick verkligen igång min rensning, som jag annars aldrig skulle ta tag i. Du vet den rensningen man lovar att man ska göra INNAN flytten, precis när man fått tag på en ny lägenhet och drömmer om en sorts “nystart-känsla”, men som man aldrig hinner göra, och till slut så packar man bara med allt till nästa lägenhet.”

Den viktigaste faktorn till att tävlingen fungerade för Julia och mig var att vi hade ställen att donera våra fortfarande fungerande saker till. Vi hade nog haft svårare att genomföra tävlingen om varenda sak hamnat i soptunnan. Det som är skräp för dig kan skänka glädje i någon annans liv.

Må gott och ha en fin onsdag!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Tävlingen Utan Slut”

  1. Hittade KonMari-metoden på nätet. Den handlar också om att rensa – och det häftiga m den är att den utgår från att välja ha kvar det som utstrålar glädje för en. Man rensar även sina pinaler efter teman o går i en ordning där man startar med det minst känslomässiga kläder, sedan papper mm och slutligen känslomässiga saker som minnen. Boken kan lyssnas på fr youtube eller Storytel, Mari Kondo heter författaren. Den svenska översättningen av pappersboken är inte bra. Så lyssna eller beställ den engelska versionen. Har aldrig haft så lätt att rensa bland kläder som nu! …och papper! Nu tar dock studierna min fritid i anspråk igen efter sommaruppehållet men jag ser fram emot fortsättningen att rensa undan när studierna blivit klara

    1. Hej Lotta,
      Tack för tipset, har laddat ner den på Storytel nu!
      Ja, rensningen behöver ju inte vara en konstant uppgift, det är helt ok att ta pauser ibland 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.