Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Plötsligt händer det. i Kroatien!

Plötsligt var den där igen, äventyrslusten. ÄNTLIGEN. Framför mina fötter låg berget Učka, 1 401 meter över havet och jag hade bara sex timmar på mig att nå toppen och ner igen, tror du jag hann?

Äventyret börjar och jag tar mina första steg på små och slitna asfaltsvägar upp för staden Opatija. Jag springer i början men blickarna från lokalbefolkningen får mig att sakta ner. Såhär i efterhand inser jag att bristen på tempo antagligen berodde på den branta lutningen och inte deras förvånade blickar…

2 850 meter har passerat och nu går jag nästan. Svetten rinner och slagen från mitt hjärta överrösta musiken ur mina hörlurar. Utan förvarning känner jag att någon nafsar mig i hälarna, bokstavligt talat. En stor och lurvig hund klädd i svart päls försökte nu bita tag i mina limegröna löparskor och jag sprang nu allt vad jag kunde. Eftersom jag inte visste om hunden var nyfiken eller arg så vågade jag inte stanna. Jag tittar bakom mig för fjortonde gången och märker att min fyrbenta “vän” har stannat. Jag faller ihop på en stenhög intill stigen och pustar ut.


Som tur var hade jag lyckats hålla mig på leden och jag kunde följa markeringarna upp mot toppen av berget, Vojak. Om man var duktig på att hålla upp blicken såg man alla markeringar men så fort man fokuserade på sina dagdrömmar insåg man snabbt att man är helt vilse…

Om jag nådde toppen av berget? Nepp, inte ens nära faktiskt. Jag kom ungefär halvvägs, vände och tog en helt ny stig ner för berget till staden igen för att hinna i tid till havskajakerna vi skulle ut på efter lunch.

Får ni chansen, missa inte att besöka Världens minsta stad, Hum. De har alltså på riktigt kommit med i Guinness rekordbok för detta med sina 23 invånare. Den ligger ca 45 minuter ifrån staden Opatija som ligger vid kusten. De bjöd oss på riktigt god mat från sina gårdar och en svårslagen utsikt medan vi gick på stadens enda gata. Check it out!

Efter löpningen hoppade jag rakt ut i havet för att sen klättra upp i en havskajak. Tillsammans med kunder och lokalbefolkningen tog vi oss över det öppna havet, vissa älskade de stora och rullande vågorna, andra var mer panikslagna. Många som vågade sig utanför sin comfort zone, men det är ju där utvecklingen sker!

Drar ni till Kroatien för semester eller träning och vill ha fler tips på mina smultronställen, släng iväg ett mail så hörs vi mer där 🙂

Mer äventyr på ingång, håll utkik på Facebook och Instagram!

 

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.