ORG_DSC04339-01
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Behöver jag verkligen det här?

Det var i april och jag skulle precis säga hejdå till min vän Oscar när han stannade mig i hallen och tipsade mig om podcasten, The Minimalists. På väg ner i trapphuset kopplade jag in hörlurarna och valde avsnitt åtta, “Relationships”. Oscar hade såklart helt rätt, jag klickade rejält med de där två snubbarna som nu pratade genom mina slitna lurar och min “man crush” gick inte att dölja…

Minimalism för mig är att göra mitt liv meningsfullt genom att förenkla och aktivt tänka på de val jag gör i vardagen. Jag hör mig själv säga att jag inte har tid, men om vi ska vara ärliga med varandra, handlar det egentligen inte om prioriteringar?

Minimalism syftar inte bara på konsumtion, det är verkligen inget fel med konsumtion, det är överkonsumtion som är problemet. Joshua och Ryan, som driver The Minimalists, pratar om “live a meaningful life with less”. De syftar inte bara på mängden prylar vi samlar på oss under åren utan hur man prioriterar timmarna på sitt dygn. Överkonsumtion kan komma i många former, allt från alkohol till tv-serier, men i mitt fall är det något helt annat.

Jag har märkt att jag, precis som många andra, försöker döda tid med min telefon. När jag insåg mitt beroende installerade jag appen AppDetox, den sätter upp en spärr för hur mycket man får använda sina appar under varje dygn. Jag satte 30 minuter för Facebook och 30 minuter för Instagram, varje gång jag startar apparna kommer det upp en ruta med hur mycket tid jag har kvar, “29 minutes remaining for this day”. Helt plötsligt fann jag mig själv i en tävling mot mig själv, PERFEKT! Jag som älskar att tävla!

Så länge jag inte har spenderat mina 30 minuter utnämner jag mig själv till dagens vinnare för jag vet att jag har använt min tid till något annat än att bara slösurfa runt bland massa skit. Mitt mål är såklart att sätta en ännu hårdare spärr, men man måste ju börja någonstans och mina 30 minuter är väl en bra start, eller var 30 minuter för mesigt att börja med?

De har precis släppt dokumentären: “Minimalism: A Documentary About the Important Things”. Den finns på Netflix, Vimeo och andra plattformar, så det finns inga ursäkter för att inte kolla. Spana iaf in trailern, ALLA har tid med två minuter och fyrtiofyra sekunder. Droppa gärna en kommentar om vad ni tyckte, vi ses nästa onsdag, peace out!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

5 thoughts on “Behöver jag verkligen det här?”

    1. Hej Lena, kul att du gillade inlägget 🙂
      Det stämmer, AppDetox finns bara för Android men jag letade runt lite och upptäckte att iPhone har en ännu bättre version som heter Moment, så spana in den: https://inthemoment.io/
      Lycka till!

  1. Pingback: Let The Game Begin! -

Leave a Comment

Your email address will not be published.