sketch-1506457227522-01
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Jag tror många kan känna igen sig, man blir tillfrågade att hänga med på en fika och “ställer upp” för att göra den andra glad. Man tänker inte på vad man själv vill.

Ju oftare jag tackar nej, desto mer kan jag tacka ja till vad jag verkligen vill göra. Även om det bara är att ligga hemma och vila. Om det är något jag vill och behöver, då ska jag göra precis det och inget annat.

Det absolut svåraste är att förklara för en vän att jag inte längre vill ses lika ofta. Bara för att man har en historia ihop betyder inte det att man är skyldig den personen något. Jag har känt en otrolig skyldighet att träffa och hålla kontakten med gamla vänner fast jag egentligen vill göra något helt annat, men hur fan gör man slut med en vän? Man kanske bara behöver en paus från varandra eller så behövs det ännu mer tid tillsammans för att kunna fördjupa förhållandet och hitta tillbaka till vänskapen. Jag har INGEN aning!

I mina ögon är kommunikation nyckeln till allt när det kommer till relationer. Den andra parten har ju INGEN aning hur jag går runt och tänker om jag inte säger något, hur fan ska den då kunna göra relationen bättre?

Jag känner mig otroligt tacksam att det finns människor i min närhet som vill spendera sin tid med mig, men det måste vara ömsesidigt. Ibland måste man faktiskt tänka på sig själv, men självklart utan att såra någon annans känslor!

Har du någon erfarenhet eller tips? Berätta gärna i en kommentar på facebook, det skulle verkligen uppskattas 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Våga Säga Nej”

 1. Intressanta och helt relevanta reflektioner!

  Jag brukar resonera att de människor som ger mig mervärde i mitt liv genom vår relation, värderar jag att umgås med och eftersträvar att ge samma värde tillbaka. En del behöver man inte träffa så ofta andra umgås man gärna med varje dag. De som tar mer energi än de ger fasas ut ur umgänget rätt så naturligt ändå. Om ena parten är mer angelägen än den andra att umgås osv men vi inte riktigt är på samma sida, brukar omedvetet bli en metod som är lite sådär, dålig på att svara på meddelanden och kontakten bryts av tiden. Är bättre att säga som det är men på ett fint sätt.

  Sen avseende nya relationer, verkar det intressant och att det ändå finns en viss kemi eller gemensam grund, absolut ge det tid och se hur det utvecklar sig.

  Hmm detta blev långt, oklart om jag ens svarade på frågeställningen ?
  Ha det fint 🙂

  1. Kul att du gillade inlägget Jeanette!

   Exakt, det handlar om att ge och ta. Det funkar inte om det är enkelriktat. Jag förstår precis hur du menar, att det rinner ut i sanden är nog det absolut vanligaste. Dock tycker jag inte det är så schysst mot någon, ärlighet kommer man rätt långt på 🙂

   Ja, nya relationer kanske man ska vara mer öppen för och verkligen ge det fler chanser om nu magkänslan säger det.

   Jag ÄLSKAR långa kommentarer, keep it up! 😀
   Tack för att du tog dig tiden att skriva!

Leave a Comment

Your email address will not be published.