Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Vad är det värsta som kan hända?

För en månad sen sa jag upp mig från mitt heltidsjobb för att satsa på mig själv, min hälsa och vad som gör mig lycklig på riktigt. Det är skitläskigt att hoppa rakt ut, men vet du vad som är ännu läskigare? Att ångra sig.

Jag ställde mig själv frågan:

“Vad är egentligen det värsta som kan hända?”

Plötsligt kändes den här typen av beslut inte lika stort.

Kan du känna igen dig i att du redan längtar till helgen innan veckan knappt börjat och får ångest under helgen för att jobbveckan snart ska börja?

TIPS FÖR ATT BRYTA MÖNSTRET

 • Säg upp dig på jobbet utan att ha ett nytt att hoppa vidare till
  Antagligen vet du redan nu vad du egentligen skulle vilja göra men skyller på argumentet att det inte kan dra in några pengar. Lägger man ner tillräckligt med tid på det man älskar kommer man bli så bra på det att människor kommer att vilja betala för det du har att erbjuda.
  Det kan dock vara klokt att ha lite pengar sparade så du har något att leva av medan du funderar ut ditt nästa steg.
 • Du kommer aldrig få ett “ja” om du inte frågar
  Om du är missnöjd med något, be om en förändring. Personerna i din närhet har ju ingen aning vad du går runt och tänker på om du faktiskt inte pratar med dem. Du kanske vill jobba hemifrån två dagar i veckan, föreslå det! Är din chef eller kollegor fortfarande tveksamma, be om en prövoperiod. Efter den är slut kan ni tillsammans utvärdera den senaste tiden. Vad är det värsta som kan hända?
 • Träffa nya människor
  Hitta de personer som du ser upp till och redan lever det liv du vill leva, kontakta dem och fråga hur de gick till väga. Underskatta inte kraften i att träffa rätt typ av människor.
 • Sluta komma med ursäkter
  I slutändan är det du och ingen annan som måste bestämma dig. “Do. Or do not. There is no try.” Förändring är inte lätt, men hjälp och resurser för att våga ta klivet finns där ute, men det kräver din tid och engagemang!

Det är så jävla korkat att spendera sin tid på saker man inte gillar för att kunna spendera pengar och tid på saker vi inte behöver. I mina ögon är det sååååå sjukt att vi lever i ett samhälle där det är normalt att bara “leva livet” på helgerna. Att vi först då spenderar tiden till det vi verkligen vill göra. Du hör väl hur extremt ologiskt det låter?

Snälla ta tre minuter av din dag och kolla på det här klippet av min stora förebild Alan Watts:

Är du nyfiken på att också få ut mer av livet än att bara jobba? På min medlemssida delar jag filmer och verktyg för dig som är nyfiken på ett enklare liv bortom ekorrhjulet. Du får tillgång till exklusivt material som jag endast delar på medlemssidan, allt för priset av en fika i månaden. Läs mer HÄR.

Min plan för framtiden och min nya verklighet berättar jag mer om i nästa inlägg 🙂
Droppa gärna en kommentar om er syn på ämnet, det här är något jag verkligen vill prata om!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

11 thoughts on “Vad är det värsta som kan hända?”

 1. Håller helt med. Står i startgroparna själv. Men är ett praktexempel på just den ekonomiska biten. Behöver en del startkapital för att få det att gå runt, ha någonstans att bo och starta bolag. Men snart… Tror jag hittat ett sätt så jag kan hantera boende och jobbplats på samma gång. Men återstår att se.

  1. Spännande Sam!
   Du har ju iaf börjat, tagit de första kliven. Det är det viktigaste, nu är det upp till dig att få bollen i rullning 🙂

 2. Bra gjort och tänkt Kalle..
  Jag har under många år nu tänkt så.. ‘Vad är det värsta som kan hända’.. Det enda jag kommit fram till är att det värsta jag kan tänka mig, är att hamna ‘helt naken och tomhänt på gatan’.. men vet ju samtidigt att det skulle aldrig hända..
  Så, ‘det värsta’ kan alltså inte hända, så
  ‘Just do it’!
  Livet är för spännande för att inte våga..

 3. 1 februari behöver jag inte åka till jobbet ☺ tjänstledig 6 månader. Så jag hoppar med fallskärm ? följ mej gärna på mitt Insta konto #mittsmartaliv

 4. Tackvare de sociala skyddsnäten i Sverige kan man satsa på sin dröm. Jag tror att just det har skapat många av Sveriges framgångar. Riskerar man att svälta vågar man kanske inte satsa. Något vi ska vara glada över. Samtidigt tror jag att riktig lycka är att tänka på andra. Viss fara i om man går runt och bara tänker “vad blir bäst för mig, vad ger mig lycka, jag, jag..”

  1. Måste det ena utesluta det andra? 🙂 Kan inte sökandet efter den egna lyckan, att våga satsa och förverkliga sina drömmar, också per automatik innebära att man som människa blir bättre på att ta hand om, se och älska andra? Tänker där är lika stor fara i att vågskålen blir för tung åt andra hållet – där man sätter andra främst jämt och glömmer att lyssna inåt, se vad som gör en själv glad i livet. Balansen tror jag vi finner genom att bejaka båda sidor, att både ge och ta. Och framgång är något högst personligt – vi alla drömmer om olika ting i livet och jag själv vill åtminstone gärna tro att det finns plats för att förverkliga både dina, mina och andras drömmar.

   1. Jag håller med dig Johan, vi har en rejäl lyx med våra trygga fallskärmar att förlita oss på, men då gäller det att vi använder dem på rätt sätt 🙂

    Precis som Nicole säger, det ena utesluter inte det andra. Bara för att jag tar beslutet att fokusera mer på mig själv och min hälsa innebär inte att jag stänger ute andra i liv, tvärtom. Nu kan jag på riktigt spendera tid med de jag älskar.

 5. så skönt att läsa det här, att det finns folk som tänker så här! känner igen mig och min sambo, vi försöker leva och inte styras huvudsakligen av pengar. jobbar deltid med saker vi mår bra av…
  ser fram emot att läsa vidare vad det är du vill göra i din nästa inlägg!
  tack för att du delar med dig på din blogg!

  1. Va glad jag blir av att du uppskattar bloggen Michaela 🙂
   Underbart att ni delar era värderingar, mycket lättare att göra en sån resa tillsammans.
   Då får du hålla ögonen öppna i morgon, ha det fint tills dess 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.