Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“En till minimalistisk sko?!”. Självklart!
Jag har testat Leguano Primera, en sko som nästan är mer strumpa än sko. Det blev en helt ny upplevelse för fötterna och jag ska berätta varför:

Under mina första mil i dem ville jag testa att springa på olika underlag. Jag började med lätt stig och gick sedan över till obanad terräng. Här trivs både skon och jag väldigt bra, den har en härlig frihetskänsla och ger en riktigt bra markkontakt eftersom den är så flexibel.

När jag sen tog mig ut på asfalten kände jag såklart sulans material mer. Den har en viss studs i sig och är ganska snäll mot foten. Efter några kilometer blir det ganska stumt men det har mer med underlaget att göra än själva skon.

Fördelar
  • Låg vikt (250 g) och kan lätt rullas ihop för att ta med sig i väskan
  • Tack vare att de är mer som en strumpa kommer det inte in några småstenar, kvistar eller skräp när man springer i skogen
  • Precis som deras andra sko, Aktiv, är greppet förvånansvärt bra
  • Materialet andas riktigt bra

Nackdelar
  • Den saknar något som skyddar tårna från när man slår sig fram i skogen
  • Det stretchiga materialet trycker ihop tårna en aning

Glöm inte att använda den utanför löprundorna! Skon passar även perfekt på gymmet, under promenader eller till och med på jobbet. Testa att byta ut finskorna på kontoret mot något bekvämt som dina fötter kommer att tacka dig för!

Även om “strumpdesignen” är riktigt skön och sitter bra så föredrar jag ändå deras sko Aktiv mer. Den känns mer fri och öppen och det är vad jag personligen trivs med, men det är ju bara min smak. Prova ett par och skriv gärna till mig om din upplevelse 🙂

Missade du mitt förra skotest så hittar du det HÄR!

 

 

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

1 thought on “Sko eller strumpa?”

  1. Pingback: Gå Barfota – Leguano Barfotaskor SKON ALLA BORDE ÄGA! - Gå Barfota - Leguano Barfotaskor

Leave a Comment

Your email address will not be published.