DSC08932
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Överlevnad utan mat

Fredag kväll hoppade vi i kajaken och paddlade ut till en öde ö i Mälaren, helt utan mat för att utmana oss själva att leva på det som finns i naturen. Med fiskespön redo trodde vi helgen var en
lätt match, men det visade sig ganska snabbt att vi hade fel…

utrustningstips och recept längre ner!

Efter 1,5 timmars paddling över en spegelblank sjö drog vi upp kajaken på land och hängde upp våra sovplatser i träden. Fördelen med hängmatta är att du slipper leta efter jämt underlag att slå upp tältet på, plus att du blir vaggad till sömns.

Tarp – Vindskydd – Står alltid högt upp på packlistan. Finns otroligt många användningsområden för en tarp. Perfekt mot både regn och vind, väger ingenting och tar nästan ingen plats alls i ryggsäcken.
(Tarp/tarpaulin – en lättviktspresenning av starkt, smidigt och vattenavvisande material)

Inte ett enda hugg på våra spön efter flera timmars försök, vi gav upp och gav oss in i skogen för att leta rätt på mat!

 

Smakrik nässelsoppa med gyllenstekta kantareller
Mitt kök:
Primus – Lite, Gasköket som är perfekt till 1-2 personer. Effektivt, stabilt och lätt att ta med överallt.

Recept:

  • 20 brännässlor
  • Vatten
  • Salt
  • Olja
  • Kantareller

Plocka en rejäl bunt med brännässlor, hacka dem fint och skölj dem noggrant i vatten så smuts och småkryp försvinner.
Fyll 4 dl vatten i köket, låt det koka upp och häll sedan i de hackade nässlorna. Tillsätt salt och olivolja/citronolja och låta det koka i 8 minuter för att allt ska smälta samman och bilda en fin och matig soppa.
Häll upp all soppa i kåsor och stek sedan kantarellerna i lite olja på svag värme. Sedan är det bara att hälla över svampen i den varma nässelsoppan, Voilà!

Svårslagen efterrätt, ön var proppfylld med smultron!
Så, även om det inte blev någon fisk fick vi ändå en måltid under helgen.

På söndagen paddlade vi tillbaka för att bli upphämtade på fastlandet och där väntade vår skjuts med nybakade frallor och färsk juice!

Nyfiken på utrustningen eller behöver du kanske råd inför ditt nästa äventyr? Kontakta mig, jag älskar att bolla idéer!

Prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa erbjudanden, uppdatering och tävlingar!
[newsletter]

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

2 thoughts on “Överlevnad utan mat”

  1. Wow vilket äventyr! Låter som om ni hade det bra trots bristen på fisk, vi får testa soppan någon gång när jag är hemma för jag har inte sett några australiensiska brännässlor här ?

Leave a Comment

Your email address will not be published.