Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Det tog mig 27 år att nå version 1.5 av mig själv, men bara ett år att tappa fotfästet och störtdyka tillbaka ner till version 1.0. År 2017 levererade livet en riktig jävla käftsmäll, men med hjälp av terapi och samtal med nya människor hittade jag en outforskad del av mig själv och hoppade från 1.0 till 2.0 på bara några månader.

Att medvetet spendera tid för mig själv tvingar mig att faktiskt lyssna på det som dyker upp inombords. Det är speciellt en tanke som ofta håller mig vaken om nätterna:
Jag försöker föreställa mig hur det kommer att kännas att gå och lägga sig utan att vakna upp. Det är som att försöka minnas hur det var att vakna upp utan att komma ihåg att man lagt sig. Alltså det som sker när vi föds.

Filosofen Alan Watts pratade mycket om det här. När någon dör föds en annan, alla som ett enda väsen. Jag är inte en, utan alla, men jag kan bara uppleva en i taget. Tanken på att det inte tar slut sprider ett lugn i min kropp. Även om den här upplagan försvinner rent fysiskt är jag övertygad om att jag fortsätter i form av något annat.

Misstolka nu inte detta som att jag har bråttom dit! Tvärtom, nu känns det som att jag har ALL tid i världen på mig. När jag nu släppt idén om att se livet som en resa mot ett slut så kommer mitt fokus i stället ligga på att den här versionen jag befinner mig i just nu ska leva ett så meningsfullt liv som möjligt!

Det här är en pinsamt stor fråga, men jag vill inte bara skriva om ämnet, jag vill diskutera! Hur går DINA tankar om det här? Min hjärna exploderar dagligen av nya tankar. Håller du med mig eller har du en annan syn? Berätta gärna genom att droppa en kommentar här nedanför eller på Facebook 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

3 thoughts on “Livet Efter Detta”

 1. LIVETS MENING
  Vissa tror att

  meningen med livet ligger gömd under gräskullar

  snåriga stigar

  och ovandrade leder.

  Den som letar finner

  säger dom.

  Vissa tror att

  meningen med livet finns i

  botten på nästa flaska.

  Kanske mer realistiskt,

  nu när jag tänker på det.

  Alla kan vi inte undra över storsinta horisonter eller

  suddiga drömmar där

  underbart förförisk musik strålar igenom dig.

  När jag funderar på hur vi alla är uppbyggda av gammalt,

  återanvänt stjärnstoft,

  så snurrar min hjärna av stjärngruset som aldrig riktigt fann sin plats i mig.

  Allt är oändligt men ändå alltför snart slutar hjärtan att slå då

  tiden runnit ut för själen.

  Hur kan det finnas en mening med det här?

  Frågar sig de hundraåriga träden som

  surmulet tittar ned på oss medan vi

  fåfängt hugger vid dess fot,

  tänder med facklor eld på dess kropp.

  Filosofer från tidsåldrar innan vår har

  utan framgång

  grubblat på de stora gåtorna om livet.

  Vi kan läsa om Platon,

  Machiavelli,

  Sartre och

  Kierkegaard i våra historieböcker.

  Men kan vi där också läsa om hur Gertrud 73 fann meningen med livet

  då hon hånglade upp sin barndomsväninna?

  Kan vi där läsa om Farah som fann meningen med livet

  på sin dagliga promenad till affären?

  Meningen med livet kan omöjligen vara

  universell.

  Den kan omöjligen

  gestaltas i ord skapade av

  högtravande män med fjäderpennor eller

  mig själv framför datorskärmens sken.

  Även om vi gärna ger det ett försök.

  Men sorgligt vore det

  om meningen med livet så lätt

  kunde fångas och tämjas.

  Sorgligt vore det om vi människor var så egenkära att vi

  inbillade oss att det fanns en större tanke bakom vår existens än ren slumpartad biologi.

  © Elin Wallinder

  1:a i dikttävlingen 2015

 2. Det här är en pinsamt stor fråga, men jag vill inte bara skriva om ämnet, jag vill diskutera! Hur går DINA tankar om det här? Min hjärna exploderar dagligen av nya tankar. Håller du med mig eller har du en annan syn? Berätta gärna genom att droppa en kommentar här nedanför eller på Facebook
  ============================================
  Hei Kalle ! Som jag förstod handlar detta ämne livet efter bortgång?Först tack för alle intreresanta artiklar du skrivit och bilder. Mycket inspirerande , håller med mesta och är intresserad enkla livet , Har en stuga i Helgum dit hjärta längtar alltid, men livet efter allt detta. Jag har funnit via Bibeln frälsaren Jesu , som jag ber ofta , ty där möter jag Guds kärlek till hela världen, Vet inte hur mycket du läser bibeln och är inne i denna tron som bibeln presenterar, Men jag gillar båda Gud , Jesu och bibeln sen kopplar jag allt mitt jobb, min fritid mitt hobby , familj osv, till tron. Jag tror,,, utan att se först,,, men jag vill inte skrämma dig med min tro utan tror att du har också din väg därför är jag intresserad dina inlägg och livet i skogen. Skogen och landet är min uppväxt och längtar dit alltid. Lugn, meditation, vila för anden , kroppen och själen, Har också mycket att berätta om min tro, som är ibland vacklande ben, undran eller allt som finns mellan jord och himmelen. Inget mer denna gång. Gud välsigna dig! Vi hörs och kanske ses hoppningvis ngn. gång! 🙂

  1. Hej Jouni, vi har ju redan snackat en del på insta men svarar dig såklart här också 🙂

   Håller helt med dig om lugn, meditation och vila, men för mig har det inget med religion att göra eftersom jag inte är religiös. För mig är det här en livsstil 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.