Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Jag tömde lungorna på ALLT jag hade, skrek på min absoluta maxvolym. Sen fick jag skitdåligt samvete. Förlåt. Det var ju inte riktat personligen mot dig. Jag gav tallen en lång kram och bad om ursäkt.

Skrek jag av smärta? Ilska? Sorg?
Nej, av ren frustration. Jag var så obeskrivligt uttråkad. Ja, jag vet att det låter som ett riktigt lyxproblem, men låt mig förklara.

Här satt jag i min drömkåk, i mitt paradis till skog och kände mig…rastlös? Får man ens ha såhär mycket tid över, vad ska jag göra av den? Det blev som en chock jag inte riktigt visste hur jag skulle tackla.
I dagens samhälle vill vi HELA tiden bli underhållna, är vi inte det så känns tiden bortslösad. Vi tar ju för fan med mobilen till toan för att inte riskera att sitta där i tystnad. Jag tror det är jävligt nyttigt att vara uttråkad, iaf ibland. När man tillåter sig att vara uttråkad och fri från distraktioner finns det ingen chans att fly sina tankar. Jag vet, det är läskigt att möta dem. Man vill skrika: “Låt mig va!”, men håller du inte med om att det knappast kan bli bättre av att trycka ner dem?

Uttråkad = Kreativ

I timmar mötte jag mina miljoner tankar och dagdrömmar. Blev helt yr. Landade tillslut och greppade gitarren. En låttext jag kämpat med i snart tre år flöt lätt ut på pappret. Nästan klar.

Har du tre minuter och femtiosju sekunder över? Sluta tönta dig, det har du visst. Klicka dig in på klippet här nedanför. Filosofen Alan Watts, han har lärt mig mycket, hoppas han når dig med. Om han träffade rätt kan du väl droppa en kommentar om vad du tyckte? 🙂

Det är så jävla roligt, sen jag började publicera ett nytt inlägg här på bloggen varje onsdag har antalet läsare ökat rejält. Jag vill bara säga tack för att du tar dig tiden att läsa. En extra varm kram till er som även kommenterar och mailar in åsikter och frågor, LOVE it!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

15 thoughts on “Låt Mig Va!”

 1. Kjelle Söderberg

  Grymt tänkvärt !! Svårt att bara släppa och vara, men jobbar enormt mycket på det.
  Gillar din blogg och ditt sätt att tänka !!

 2. Kreativiteten uppstår i spänningsfältet mellan total stillhet och brinnande längtan att ge form åt ens unika perspektiv. Samma sak hände mig häromdan i naturen och en lång dikt skrevs i mitt huvud.. befriande!

  1. Visst är det som att själen får lätta och andas fritt? Gäller bara att vi låter den göra det också! Tack för att du delade med dig Yashar <3

 3. Hej Kalle! Jag läser dina blogginlägg varje vecka. Som en härlig liten mitt-i-veckan bonus! Ha det så himla bra nu i stugan!

 4. Birgitta Möller

  Tystnad är ju så svårt, huvudet liksom exploderar av saker som händer,har hänt, kommer att hända….och så svårt att låta virrvarret vara och vänta in tystnaden och stå ut. Att träna sig att stå ut med sig själv håller på hela livet i olika doser, men så viktigt….och oundvikligt. ?

  1. Ja det går ju inte att komma ifrån och att fortsätta fly kommer man ingen vart med. Hjärnan och våra tankar är aktiva vare sig vi vill eller inte, frågan är bara hur vi väljer att hantera dem.

 5. Sometimes I can get so caught up in the act of living that I forget why I’m living. While it’s important to do what’s necessary; it’s also important to take time to reflect on the life I’m creating.
  When my last day arrives, I want to look back and know my life mattered; that it counted for something.
  I want to close my eyes and feel my spirit excitingly begin its next journey without fear, anxiety or regret.

  To help my spirit prepare, I try to live with passion. Some days are easier than others, but on all days my goal is to live life with a free and passionate heart. These 15 ways to live with passion remind me how

  15 Ways to Live with Passion
  1. Take responsibility for your life and live every moment, every choice and every day like you own it.

  2. Keep moving forward even when life hits hard.

  3. Transform negative thought into positive beliefs by choosing to see what’s good in your life.

  4. Love what you do. If you aren’t passionate about your job, consider what you would love to do and then begin moving in that direction.

  5. Perfection isn’t required and mistakes are welcomed.

  6. Take a honest look in the mirror. If you see something that needs changing, be sure to start today – start right now.

  7. Thinking differently gives you the ability to test different ideas and then finding which ones bring you the most happiness, peace and purpose.

  8. Become the person you want to be by stepping outside of your comfort zone and claiming your voice, realizing your worth and doing what you were made to do.

  9. Make time to follow your heart’s desire.

  10. Share your love and what is burning inside your heart so others can encourage you; inspire you and fill you back up with more love.

  11. Believe you can by taking charge of your own beliefs and expecting to see the best in yourself.

  12. Don’t waste time living someone’s life – live your life.

  13. Know your truth. Find time to listen to your inner voice, your inner wisdom, by asking, What do I need? or What do I want?

  14. Take a chance. You’ll never know what will happen.

  15. Walk your path at your own speed and in your own way – it doesn’t matter how others how walking their path

 6. Robert Karivainio

  Stackars tall! Tänk dig. Här står jag stilla och fredligt i min “trädighet” och så kommer nån och bara gallskriker åt mig. Wtf liksom! Men, bra att du kramade och sa förlåt… ?

Leave a Comment

Your email address will not be published.