Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Det här skulle ALDRIG hända i Sverige!

Just nu är jag i Dubai och jobbar som filmfotograf och guide. Det är extremt långa dagar under event som det här, går det som planerat har man inplanerad vila för att orka, men hur ofta tror du det funkar?

Verkligheten är att det oftast inte finns mycket tid över och under den enda dagen jag hade lediga timmar inplanerade sket det sig totalt. Brist på kommunikation och vi hamnade i teknikstrul DELUX, vilket jag tar på mig till viss del. Min kontaktperson hade sagt:

“Det enda du behöver är en hdmi-kabel för att kunna sända ljud och bild från kameran till skärmarna i lokalen.”

Perfekt, tänkte jag. De glömde dock att säga att kabeln behövde vara 85 meter lång…Det var bara att hoppa in i bilen och bränna iväg till VÄRLDENS största köpcentrum, Dubai Mall. De säljer allt från hårnålar till traktorer och att hitta rätt butik var helt omöjligt, vi skulle precis ge upp när vår chaufför tipsade om en lokal liten butik utanför centrum.

Två indiska killar stod bakom kassan och log med hela ansiktet när jag förklarade mitt problem:
“No problem sir, we fix for you!”Bara för att vi skulle kunna prova tekniken öppnade de alla inplastade kartonger, kapade nya kablar och hjälpte oss testa så allt verkligen fungerade. De dedikerade hela kvällen och skratten var många.

“Your event, much success with this cabel, yes?”

I nästan tre timmar var vi i deras lilla butik för få allt att fungera på rätt sätt. Det blev mer som ett vardagsrumhäng och det är just det här jag saknar i Sverige, det sociala med främlingar. Jag känner hur jag växer som människa för varje nytt oväntat möte. Vi slängde in all kabel i Toyotan och med vår chaufför Shan bakom ratten flög vi förbi kameler och en jävla massa sand när vi under två timmar korsade öknen mitt i natten för att komma till staden Fujairah, där sändningen skulle ske några timmar senare på morgonen.

Klockan passerade midnatt när vi kom fram till lokalen. Min kollega Henrik tittade hoppfullt på mig och vi började dra våra nya kablar när vår kontaktperson droppar bomben:
“Alltså jag har inte fått ljud på hela dagen via HDMI, den utgången är trasig.”

Det oväntade, när det inte blir som man tänkt sig, då uppstår oftast något fint i all stress och panik. Jag är glad över teknikstrulet, utan det hade jag aldrig fått spendera min kväll med killarna i butiken. Välj att fokusera på det positiva 🙂

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.