Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Därför får jag INGA julklappar

Under mina år som barn badade jag i väl inslagna paket på både födelsedag och julafton. Bortskämd är en rejäl underdrift. Problemet är att när man snart är 30 år börjar den högen med prylar man fått under åren bli ganska stor…

Den genomsnittliga svensken köper varje år julklappar för 5 000 – 7 000 kr, för pengar som både ska tjänas in, och räcka till annat. Sverige sprängde 70 miljarders-gränsen i julhandel för 2 år sedan, och prognosen säger att omsättningen landar kring mellan 70-80 miljarder i år…Hur FAN är det ens möjligt?

Även om jag växt, känner jag mig fortfarande lika liten som på bilden. De senaste åren har jag tydligt sagt att jag inte önskar mig något, men om släkt och vänner ändå kämpar emot får de hålla sig till att ge mig förbrukningsvaror. I somras fick jag till exempel ett halvt berg med toapapper, som förövrigt fortfarande inte tagit slut, tack Adam!

Det är ett jävla lyxproblem att behöva säga nej till presenter. Jag är självklart tacksam att jag har människor i mitt liv som vill dela med sig, men det jag vill dela är tid, inte saker.

Se julhelgen som en möjlighet. Lägg ifrån dig mobilen, släng upp fötterna framför brasan och umgås med dem du annars har dåligt samvete över att du träffar för sällan.

GOD JUL!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.