Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Bästa jag Någonsin gjort!

Det finns tre saker jag knappt klarar mig utan idag, eller iaf verkligen inte vill vara utan. Tanken på att de här tre delarna inte ens fanns i mitt liv för ett år sen känns overkligt. En hel livstid sen, men samtidigt känns det som igår.

DAGBOK

Den 20 januari började jag få ner känslor på papper, det är något som gör dem mer på riktigt när jag kan se dem skrivna. Jag kan till och med se hur min handstil skiftar beroende på humör.

Igår kväll satt jag under min sänghimmel, fjädrarna från drömfångaren gungade sakta. Jag skrattade så mycket att hela magen hoppade. Hur mycket jag än försökte kunde jag inte förstå varför jag kände mig så lycklig. Får man ens va såhär glad utan anledning?Klockan var efter midnatt, funderade på att ringa en god vän, men bestämde mig för att låta henne sova. Jag vred huvudet åt vänster. Inbunden i ljust läder vilade min dagbok på nattduksbordet.

Utan att veta var jag var på väg började jag skriva. Två sidor senare satte jag punkt, läste igenom det som kommit ur mig och insåg att jag faktiskt hittat källan till det som gjorde mig så glad.

TERAPI

“Jag har inte tillräckligt med problem för att gå i terapi.”

En mening som ofta ekade i mitt inre. När man väl öppnar upp för tanken verkade det i stället inte finnas ett slut på tankar och problem.

Att sitta mitt emot en öppen och objektiv människa och berätta precis allt. Känslan är väldigt förlösande även om det ofta är jobbigt.

Har du märkt att du ibland själv kommit på svaret på frågan du precis ställde innan den andra ens hunnit svara? Det finns något med att säga en tanke rakt ut i luften. När jag brottas med problem ringer jag ofta någon i familjen, de kommer inte alltid med så mycket svar men det hjälper mig enormt mycket att bara få prata högt. Otroligt tacksamt att ha människor i min närhet som ställer upp och lyssnar oavsett tid på dygnet.

Precis på samma sätt fungerar terapin, i alla fall för mig. Jag kan öppet sitta och prata om allt mellan himmel och jord och plötsligt, med lite guidning, kommer jag på svaret själv.

MEDITATION

Ärligt talat hade jag gått in i väggen för flera veckor sen om det inte hade varit för meditation. Försvinna bort och sudda ut sig själv bara för en liten stund. Jag tar minst 10 minuter om dagen, oftast på kvällen under min stjärnhimmel i sängen. Min fristad, låter tankar komma och gå. Känner mina djupa andetagen i precis varje liten vrå av kroppen.

 

Om du är nyfiken på meditation kan jag tipsa om appen Headspace, min absoluta favorit av de olika tjänster jag provat under året! Den är helt gratis men har extra tjänster man kan köpa till om man känner för att fördjupa sig.

Har du något tips att bjuda på? Droppa gärna en kommentar, älskar att höra vad andra använder och tänker!

Join my community!

By joining my community on Patreon you will get access to exclusive videos like behind-the-scenes content,  personal vlogs and livestreams from the cabin.

If you join the community it allows me to take bigger risks and make more ambitious videos, blog post and creative projects a reality. It would really mean the world to me if you decide to support me ❤

Read more

leave a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.